The Grit Quiz

Let’s test how much you know about Grit. If you don’t, you’re welcome to find out more about it!

1. Which of the following describes grit?

A. Doing something you love

B. Doing something that pays you

C. Staying true to your passion despite the hardhsips

D. Doing something fun

.

.

.

.

Right answer – C. Staying true to your passion despite the hardhsips


2. True or False –

To be gritty about something you need to be really interested in that.

.

.

.

.

Right answer – True


3. Which of the following do you need to be gritty?

A. Passion

B. Hardwork

C. Enjoyment

D. Perseverance and passion

.

.

.

.

Right answer – D. Perseverance and passion


4. What do world class performers do differently that others?

A. They are talented, gifted

B. They have better connections

C. They come from a wealthy background

D. They practice a lot

.

.

.

.

Right answer – D. They practice a lot


5. What makes people go through hardships and stay true to their passion?

A. Their nature

B. They are strong mentally

C. They have a sense of meaning or a strong purpose

D. None of the above

.

.

.

.

Right Answer – C. They have a sense of meaning or a strong purpose


6. True or False

You need have job at higher position to have meaning in your life

.

.

.

.

Right answer – False

Research has found that job position has nothing to do with the meaning and purpose people experience at their work.


7. True or False

When you experience Grit, you belive in your own efforts to make future better

.

.

.

.

Right answer – True


8. Who of the following will you call Gritty?

A. Someone who is passionate

B. Someone successful

C. Someone famous

D. Someone who works hard and is passionate despite the hardships

.

.

.

.

Right answer – D. Someone who works hard and is passionate despite the hardships


So this is was my small attempt to create quiz about Grit.

I hope you guys liked it.

All the information was taken from the wonderful book ‘Grit’ by Angela Duckworth.

The Happiness Quiz

Let’s see how much you know about what makes you happy –

1. What is the one most important factor of sustainable happiness?

A. Enough Money

B. Positive relationships with friends and family

C. Success Rate

D. Age and Beauty

.

.

.

.

Right answer – B. Positive relationships with friends and family

80 year long study done by Harvard found that the most important predictor of happiness and wellbeing was the quality of our relationships.


2. Money makes you happy when –

A. Spent on shopping luxury items

B. Spent on purchasing the luxury car you always wanted to have

C. Spent on a trip with family and friends

D. All of the above

.

.

.

.

Okay so this answer is pretty much subjective.

But research has found that “Happiness is derived from spending money to foster relationships with family and friends, enhance our competence on a skill of hobby, gain autonomy”

Right answer – C. Spent on a trip with family and friends


3. Wellbeing is the result of pursuing goals that –

A. Make you rich

B. Make you famous

C. You set becuase of social pressure

D. Resonate with your true self and give your life meaning

.

.

.

.

Right answer – D. Resonate with your true self and give your life meaning

Cantor and Sanderson (1999) reported that wellbeing was lowered when people sought relatively self centred goals related to physical attractiveness, fame and wealth.


4. Which of the following interventions can produce a long term increase in your levels of wellbeing?

A. Gratitude. Remembering Three Good Things that happened each day

B. Optimism. Writing about your Best Possible Self

C. Strengths. Using signature strengths in new and different ways for a week.
.

.

.
Right answer – A. Gratitude. Remembering Three Good Things that happened each day

Martin Seligman and his colleagues tested interventions to see which had a lasting impact on wellbeing.

Three Good Things exercise led to increase in wellbeing levels for even after 6 months.

Then was Using Signature strengths in a new and different way for a week

The Best Possible Self intervention produced largest immediate increase in wellbeing followed by gratitude exercise.


5. One heated argument or negative, hurtful comments can erase how many of positive acts ?

A. 5

B. 1

C. 10

D. 20

.

.

.

.
Right answer – D. 20

Research has found that one cruel and thoughtless act or comment can wipe out entire month of affection and tenderness


6. Happiness leads to Success.

True or False.

.

.

.

.

Right Answer – True.

Sonja Lyubomirsky and her colleagues found that Happiness is not just a result of success, but also an important cause.


7. Which of the following activity can instantly give you significant boost of happiness?

A. Shopping

B. Helping someone

C. Playing games

D. Reading

.

.

.

.

Right answer – B. Helping someone

When Martin Seligman was asked about what should patients in depression do that can make them happy instantly he said “go and find someone who needs you help and help them”


8. Which of the following can you continue to do everyday to be happy?

A. Plan your activities in the day, Choose freely what you want to do

B. Get your chores done and complete the work you were assigned

C. Go to the party because all your friends are going

D. None of the above

.

.

.

.

Right answer – A. Plan your activities in the day, Choose freely what you want to do

Research found that – Autonomy or the freedom to choose things you want to do, was highly correlated with wellbeing.


I really hope you enjoyed this Quiz.

I have tried my best to inform you about all the facts and findings of research through this quiz. All the information was taken from the book Positive Psychology. The science of Happiness and Flourishing. By William Compton and Edward Hoffman.


Please let me know your feedback. What did you like, what you didn’t. What would you like to know more about

All your thoughts are welcome! ❤️

The Vulnerability Quiz

1. Vulnerability means..

A. Uncertainty, risk, emotional exposure

B. Weakness

C. Attention seeking

D. Foolishness

.

.

.

.

Right answer – A. Uncertainty, risk, emotional exposure

Vulnerability sounds like truth and feels like courage.


2. Being vulnerable to someone means…

A. Showing someone in how much pain you are in to seek sympathy

B. Making up false stories to grab attention

C. Telling private information to test relationship

D. To express your true self and be brave

.

.

.

.

Right answer – D. To express your true self and be brave


3. True or false

Vulnerability does not depend on the relationship you have with other person.

.

.

.

.

Right answer – FALSE.

Vulnerability is based on mutuality and requires boundaries and trust.

It is about sharing our feelings and experiences with people who have earned the right to hear them.


4. Vulnerability requires ___________ from the listener.

.

.

.

.

Right answer – Kindness and loyalty

Mutually respectful vulnerability leads to increased connection, trust and engagement.

Vulnerability without boundaries leads to disconnection, distrust and disengagement


5. Perfectionism is a belief that….

A. I can do everything well

B. If I do things perfectly, I can minimise or avoid the pain of blame, judgement and shame

C. I have to live up to my standards

D. None of the above

.

.

.

.

Right answer – B. If I do things perfectly, I can minimise or avoid the pain of blame, judgement and shame

Perfectionism is less about doing things right than it is about avoiding the consequence if you do it wrong. It’s more about pleasing others.

And if you think “your perfectionism” is not about all this, it’s just a genuine desire to make things right, then complete the task. Perfection comes with time and experience, you cannot wait until you make your very first poetry “perfect”.


6. Vulnerability helps you…

A. Connect with others

B. Detach from others

C. Feel bad about yourself

D. None of the above

.

.

.

.

Right answer – A. Connect with others


All this information was taken form Berne Brown’s research on vulnerability.

I tried to present it in a creative way to make it easy to understand and remember.

Hope you guys liked it! 🙂

Quiz time (answers)

1. Which of the following characteristics grateful people tend to exhibit?

A. Boastful

B. Mean

C. Too proud

D. Helpful and empathetic

Right answer – D. HELPFUL AND EMPATHETIC.


2. In which of the following situations expressing gratitude will be helpful?

A. When you are coping with stress or trauma

B. When you have to build social bonds

C. When you want to savour life experiences

D. All of the above

Right answer – D. ALL OF THE ABOVE


3. State weather following statements are true or false.

A. Expressing gratitude tends to reduce the invidious comparisons with others. TRUE (you can’t compare when you’re actually grateful for what you have! When you experience gratitude towards something, you will cherish it’s importance and are less likely to compare)

B. Expressing gratitude can actually make negative emotions deter. TRUE (gratitude is a positive emotion. It’s actually found in research that gratitude in fact can diminish feelings such as anger, bitterness and greed)

C. If you express gratitude, you may not take things for granted. TRUE (when you express gratitude and appreciate things, you are less likely to take things for granted)


4. “Being a optimistic” means

A. Looking at the bright side in every situation

B. Being happy all the time

C. Talking about imaginary stuff with no logic

D. None of the above

Right Answer – A. LOOKING AT THE BRIGHT SIDE IN EVERY SITUATION (but optimism is also more than that. It’s about how you interpret causes of certain events. Optimists generally see causes of negative events as external)


5. Fill in the blank

Optimism is about considering problems as temporary and _________ causes.

Right answer – external


6. True or false

Optimism keeps us from making any real process

Right answer – FALSE (optimism motivates us to take initiative. And research has found that optimists don’t easily give up)


7. Fill in the blank

Optimism is not just about thoughts like ‘I will get there’ but about _________.

Right answer – exactly how can I do it

(optimism is not wishful thinking)


Guys I hope you enjoyed this quiz. It’s just a fun way to learn more about positive psychology. I hope you all liked it.

Any comments, feedback is always welcome! 🙂

Let me know if you’d like to have more such quizzes in future.

Take care friends!! Stay safe❤️

Blog at WordPress.com.

Up ↑