The Grit Quiz

Let’s test how much you know about Grit. If you don’t, you’re welcome to find out more about it!

1. Which of the following describes grit?

A. Doing something you love

B. Doing something that pays you

C. Staying true to your passion despite the hardhsips

D. Doing something fun

.

.

.

.

Right answer – C. Staying true to your passion despite the hardhsips


2. True or False –

To be gritty about something you need to be really interested in that.

.

.

.

.

Right answer – True


3. Which of the following do you need to be gritty?

A. Passion

B. Hardwork

C. Enjoyment

D. Perseverance and passion

.

.

.

.

Right answer – D. Perseverance and passion


4. What do world class performers do differently that others?

A. They are talented, gifted

B. They have better connections

C. They come from a wealthy background

D. They practice a lot

.

.

.

.

Right answer – D. They practice a lot


5. What makes people go through hardships and stay true to their passion?

A. Their nature

B. They are strong mentally

C. They have a sense of meaning or a strong purpose

D. None of the above

.

.

.

.

Right Answer – C. They have a sense of meaning or a strong purpose


6. True or False

You need have job at higher position to have meaning in your life

.

.

.

.

Right answer – False

Research has found that job position has nothing to do with the meaning and purpose people experience at their work.


7. True or False

When you experience Grit, you belive in your own efforts to make future better

.

.

.

.

Right answer – True


8. Who of the following will you call Gritty?

A. Someone who is passionate

B. Someone successful

C. Someone famous

D. Someone who works hard and is passionate despite the hardships

.

.

.

.

Right answer – D. Someone who works hard and is passionate despite the hardships


So this is was my small attempt to create quiz about Grit.

I hope you guys liked it.

All the information was taken from the wonderful book ‘Grit’ by Angela Duckworth.

5 thoughts on “The Grit Quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s